BCP SPECIAL PAINTWORK
BCP SPECIALPAINTWORK

CARBONREPARATIE

BCP Specialpaintwork

Uw Expert in Carbon Reparatie en Restauratie

Heeft uw carbon fiets aandacht nodig? Of u nu te maken heeft met een kleine beschadiging of toe bent aan een complete carbon restauratie, bij Specialpaintwork staat uw fiets centraal. Met onze diepgaande expertise in carbon reparatie en een passie voor finesse, zorgen wij ervoor dat uw fiets niet alleen hersteld wordt, maar ook zijn oorspronkelijke pracht en prestatie terugkrijgt.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak, zijn onze technieken voor carbon reparatie verfijnd tot in de perfectie. Wij begrijpen de subtiele nuances van carbon en behandelen elke fiets met de precisie en zorg die het verdient. Onze diensten omvatten niet alleen de reparatie van schades, maar ook de esthetische en structurele restauratie van uw waardevolle fiets.

Onze reputatie in het vak is sterk; we hebben het genoegen gehad om samen te werken met vooraanstaande namen in de fietswereld, waaronder het toonaangevende Jumbo-Visma road- en schaatsteam.

Bij Specialpaintwork staan we voor toegankelijkheid en kwaliteit. Of u nu een gepassioneerde amateur bent of een competitieve professional, wij garanderen een service waarbij uw wensen en de behoeften van uw fiets centraal staan. Laat ons uw carbon fiets transformeren en de ware potentie ervan ontsluiten.

Expertise in carbon reparatie

Meer dan 25 jaar ervaring in Carbon Reparatie

Bij BCP Specialpaintwork begrijpen we de dat een kapotte fiets erg vervelend is. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in het herstellen van beschadigde carbon fietsframes en het uitvoeren van spotrepair voor lakbeschadigingen. Onze toewijding aan kwaliteit en vakmanschap wordt ondersteund door levenslange garantie zolang jouw fiets in jouw bezit is. Onze passie voor fietsen en onze kennis maken ons een betrouwbare keuze voor elke carbon fiets reparatie.

familie-special-paintwork
Carbon-frame-reparatie
Duurzame oplossing

Wat is carbon reparatie

Bij een beschadiging aan uw carbon onderdelen bieden wij een professionele oplossing door middel van carbonreparatie. Deze methode omvat het repareren van breuken of het herstellen van onderdelen die ernstige schade hebben opgelopen. Door de vooruitgang in reparatietechnieken en de kwaliteit van materialen zoals carbonvezels en epoxyharsen, is het herstellen van carboncomponenten tegenwoordig een betrouwbaar en kosteneffectief alternatief voor vervanging.

Onze expertise in carbonreparatie stelt ons in staat om racefiets- en mountainbikeframes te herstellen naar hun oorspronkelijke sterkte en integriteit, na schade zoals breuken of scheuren. 

Testimonials

Wat zeggen onze klanten ?

J BurgerJ Burger
15:17 21 May 23
Bij BCP mijn oude uit de 80e jaren Gazelle AA super laten spuiten. Echt niet van nieuw en origineel te onder scheiden. Echt vakwerk wat je absoluut niet veel meer tegen komt. In een wordt top!
Reinier MaaikeReinier Maaike
20:40 24 Apr 23
Schade in carbonlak op racefiets na val, snel en vakkundig opgelost door Brady van BCP. Ook goede check gedaan of carbon zelf scheurtjes had. Vakmanschap, dus heeft wel een prijs.
E.A. van den OeverE.A. van den Oever
07:35 14 Feb 23
Ik ben pakweg drie maanden geleden langs geweest met een racefiets waar iets meer mis mee was dan alleen de barst in het frame. De mannen van BCP hebben mij daarbij vakkundig geadviseerd en ook nog een geholpen aan een geweldige nieuwe fiets. Ik rijd hier nu alweer een tijdje op rond en geniet er echt van. Hiervoor wil ik BCP nog maar eens hartelijk bedanken!
Willem VermeulenWillem Vermeulen
12:42 07 Dec 22
Vakmanschap, Snelheid en Service XXLSnel, makkelijk en vriendelijk contact. Vakkundig en snel gerepareerd.Maar vooral Service XXL doordat door mijn eigen fout een week later precies dezelfde schade was ontstaan, en ze deze kosteloos opnieuw hebben hersteld.Klasse bedrijf.
Rick EngeringhRick Engeringh
15:41 13 Oct 22
Wat een vakman!!! Tijdens onze reis door Europa helaas lakschade op het frame en de voorvork van mijn MTB (fietsen hebben niet helemaal goed op de fietsendrager gestaan). Het is echt ongelofelijk om het resultaat nu te zien. Zowel het frame als de voorvork zijn weer als nieuw!!! Ik ben echt ontzettend blij en kan BCP echt aanraden.
daniel buijsdaniel buijs
13:46 11 Jul 22
Mijn MTB hier +/- 2 weken geleden afgeleverd na tip van een collega. Geen spijt van. Snelle service, degelijk geprijsd wantDe fiets hoeft niet uit elkaar gehaald te worden, dat scheelt een hoop. Ook nog eens mooi gelakt (zie resultaat voor/na). Kan ook in Alphen aan den Rijn afgeleverd worden, voor mensen die uit het oosten moeten komen ;-). En vriendelijke mensen, de lakbeurt erbij gekregen!
Rob KamphuisRob Kamphuis
04:53 05 May 22
Nadat ik besloten had om mijn speed pedelec Stromer een andere kleur (wit) te geven (was mat zwart) ben ik zeer goed geholpen door Brady van "BCP Special Paintwork"En de resultaat is super mooi!!Uitstekende spuit kwaliteit en heel erg snel en deskundig geholpen, daarnaast is de verhouding prijs-kwaliteit heel goed. Zeker een aanrader!!
js_loader
frame-van-carbon-racefiets-repararen
Duidelijkheid & Vertrouwen

Ons proces

Wij hebben door de jaren heen een goed proces ontwikkeld voor het repareren van Carbon fietsframes. Omdat elke schade net anders is zien we graag zo snel mogelijk wat de schade is. Op deze manier kunnen wij een goede inschatting maken van de kosten. Je kunt ons de foto’s sturen via Whatsapp of via mail. We komen dan snel bij je terug met meer info. Hieronder lees je meer over het proces:

Contact

Neem contact met ons op via WhatsApp, telefonisch of via onze website. Whatsappen naar 0174 - 38 43 55

Beoordeling

Stuur foto's van de schade, zodat we een eerste beoordeling kunnen maken en een prijsindicatie kunnen geven.

Afspraak

Breng uw fiets naar ons toe. We demonteren het deel van de fiets dat gerepareerd moet worden.

Reparatie

Onze experts herstellen uw fiets met precisie en zorgen ervoor dat de fiets na reparatie weer zo goed als nieuw is.

Ophalen

Na 8-10 werkdagen nemen we contact met u op om te laten weten dat uw fiets gereed is om opgehaald te worden.

Onze Werkwijze voor Carbon Reparatie

Bij Specialpaintwork begrijpen we de unieke eigenschappen en waarde van uw carbon fiets. Onze reparatiewerkplaats is speciaal ingericht om carbon reparaties van de hoogste kwaliteit te bieden. Elke carbon reparatie ondergaat een nauwkeurig en zorgvuldig proces om de integriteit en prestaties van uw fiets te waarborgen.

Inspectie en Diagnose: Elke fiets wordt zorgvuldig geïnspecteerd om de omvang en de locatie van de schade vast te stellen. Als we kleine beschadigingen aan de lak zien kunnen we deze verhelpen met onze spot repair service. Met behulp van geavanceerde technieken zoals ultrasone scans, kunnen we interne schades die niet met het blote oog zichtbaar zijn, detecteren en beoordelen.
Demontage: Indien nodig, wordt uw fiets vakkundig gedemonteerd om toegang te krijgen tot de beschadigde gebieden. Onze specialisten behandelen elk onderdeel met de grootste zorg om verdere schade te voorkomen.
Voorbereiding van het Oppervlak: Het beschadigde gebied wordt zorgvuldig opgeschuurd om een schoon en ruw oppervlak te creëren voor de reparatie. Dit zorgt voor een optimale hechting van de reparatiematerialen.
Reparatieproces: We gebruiken hoogwaardige carbonvezelmaterialen en harsen die specifiek zijn afgestemd op de eigenschappen van uw fiets. De reparatie wordt laag voor laag opgebouwd, waarbij elke laag zorgvuldig wordt uitgehard en gecontroleerd om de structurele integriteit te garanderen.
Afwerking en Polijsten: Na de reparatie wordt het oppervlak gladgeschuurd en indien nodig opnieuw gespoten om een naadloze match met de rest van uw fiets te garanderen. Een laatste polijstbeurt zorgt voor een gladde en glanzende afwerking.
Beschermende Laklaag: Als extra bescherming en om de esthetiek te verbeteren, kan een heldere laklaag worden aangebracht. Dit biedt niet alleen bescherming tegen de elementen maar versterkt ook de glans van uw fiets.
Kwaliteitscontrole en Afmontage: Na de reparatie ondergaat uw fiets een grondige kwaliteitscontrole om te verzekeren dat de reparatie aan onze hoge standaarden voldoet. Hierna wordt de fiets zorgvuldig weer gemonteerd.
Eindinspectie: Voordat we de fiets aan u teruggeven, voeren we een eindinspectie uit om er zeker van te zijn dat uw fiets weer als nieuw is.

Bij Specialpaintwork is uw carbon fiets in veilige handen. We combineren vakmanschap met passie om ervoor te zorgen dat elke reparatie onberispelijk is en aan uw verwachtingen voldoet.

Duidelijkheid & Vertrouwen

Prijs & Garantie

De kosten van reparaties variëren van 125 euro tot ongeveer 1000 euro, afhankelijk van de aard van de schade. We bieden levenslange garantie op onze carbon reparaties, zolang de fiets in jouw bezit blijft.

reparatieformulier-voor-maatwerk-racefietsen
hoe kunnen wij jou helpen ?

Wij zetten onze ervaring graag voor jou in.

Wil jij weten wat wij voor jou specifieke wens kunnen betekenen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.
contact-carbonreparatie

Het begint hier

Vul onderstaand formulier in en en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. Wilt u direct antwoord whatsApp naar 0174 38 43 55. Als je een foto meestuurt kunnen wij je beter van dienst zijn. Het is ook mogelijk om direct een mail te sturen naar info@specialpaintwork.nl

FAQ

Gemiddeld duurt het 8-10 werkdagen, maar soms kan het langer duren afhankelijk van de complexiteit.

Ja, we voeren ook spotrepair uit voor kleine schades en krassen.

Bijna alle onderdelen van een fiets kunnen gerepareerd worden, maar er zijn wel wat uitzonderingen die te maken hebben met, dat de kosten van repareren niet op wegen tegen het nieuw kopen van het onderdeel dit geld voor o.a. de voorvork, stuur en stuurpen. Een frame kost snel enkelen duizenden euro’s en zijn ook vaak niet meer te krijgen of zijn het andere kleurstellingen.

Na de reparatie is uw Carbon frame weer net zo sterk als voorheen. Misschien op de gemaakte plek nog wel sterker. En de fiets verliest geen stijfheid hierdoor.

De fiets kan bij ons in elkaar blijven, wel halen wij hem gedeeltelijk uit elkaar zodat we goed bij de schaden kunnen komen.

Ja deze situaties komen zeker voor, als een frame op meerdere plaatsen en gecompliceerd gebroken zijn zullen wij de klant adviseren om deze niet meer te laten maken, of wij maken hem wel maar adviseren dan nadrukkelijk om met deze fiets niet meer op de openbare weg te rijden en hem uitsluitend te gebruiken voor op de Tacx of andere binnen trainers.